HACER ANA GİRİT USULÜ TAZE MEYVE VE ÇİÇEK NEKTARLARI

Tercih edilen Çiçekler: Kırmızı ve pembe Gül, Kırmızı doğal Lale

Meyveler: Karadut, Nar, Vişne, Çilek, Kayısı

 

Malzeme: Meyve, Çiçek, Toz Seker, Hakiki Bal Ve Bol Su

 

Hacer Ana Girit Usulü doğal aromalı ve taze meyve-çiçek Nektarların Özellikleri;

·         Boya, tatlandırıcı, aroma, raf uzatıcı kimyasallar uzak kolaylıkla hazırlanan insan sağlığı için yararlı nektar.

·         Doğal aroma ve lezzet,

·        Meyve ve çiçeklerin bol ve çeşitli ve ucuz olması nedeniyle her evde özellikle çocuklu ailelerin rahatlıkla ve ekonomik kısa sürede kolaylıkla hazırlanabilen bir nektarlar.

·        Karadut, vişne, keskin kokulu dikenli Pembe gül eve ait bahçeden toplanmaktadır. Hazırlanan nektarların lezzet kalitesi, kullanılan malzemelerin kalitesine, besin değerine, aromasına bağlıdır.

 

 

 

ha-gül nektari-1.jpg

Hacer ana Girit usulü ballı taze pembe gül çiçeği nektarı

 

ha-gül nektati1.jpg

Hacer ana Girit usulü ballı taze pembe gül çiçeği nektarı

(tadıyla, keskin doğal gül kokusuyla muhteşem bir lezzet, evde tercih edilen içecek!),

 

 

ha-gül nektari-2.jpg

Hacer ana Girit usulü sekerli taze pembe gül çiçeği nektarı

(Dolapta uzun bekleme süreleri için bol sekerli gül reçelinden

sulandırılarak elde edilen nektar türü.)

 

 

2ha-cilek-nektari7b.jpg

Hacer ana Girit usulü ballı taze çilek nektarı

 

ha-karadut nektari-5.jpg

Hacer ana Girit usulü sekerli taze çilek nektarı

 

 

 

 

 

ha-karadut nektari-3.jpg

 

 

ha-karadut nektari-6.jpg

Hacer Ana Girit Usulü ballı Taze karadut nektarı

ha-cilek nektari1.jpg

 

ha-cilek-nektar-4.jpg

 

Öneri :

Gida mühendisligi, ziraat örgencileri Türkiyenin meyve, cicek bollugundan ve cesitliginden faydalanarak, eskilerin hazirlama yöntemlerini deglerlendirerek Yiyecek, icecek dünya markalari yaratmalari icin önlerinde hic bir engel bulunmamaktadir.  Örengin dünyada pek rastlanmayan, ve raflardaki fiyatlari cok yüksek olan gül, lale, nar, karadut v.b. iceklerler dünya piyasasinda kendilerine yer bulabilirler.  Devlet bu gibi girisimler icin büyük destekler vermektedir.  Bir iki ögrenci bir araya gelip ayrinitili bir projeyle kendi islerine kurmak icin girisimde bulunabilirler.  Ürünlerini  fuarlarda tanitarak müsteriler kazanabilirler.

 

Tabiki pazara farklilkla girilmesi gerekiyor,  örnegin gecenlerde marketlerde satilan bir gül nektarini  adlim,  o kadar berbat gibi, bir bardagini dahi icemeden  döktüm.  (Tahminen, gül sarabindan  yada  cesitli kimyasallar, tatlandiriciler ve boya ve yapay aromakullanilarak hazirlanmis eksi sarap tadinda bir icecek)

Türkiyede,  dogal olan keskin kokulu dikenli pembe güllerin, kirmizi lalelerin yetistiriciligi kisa sürede artirilarak bir gida sanayi ürününe dönüstürülebilir. (DrHussu )     

 

(almayada örgencilik yillarimda dikkatimi ceken meyve sulari ile ilgili bir gözlemimi burada dile getirmek istiyorum. Marketlerde  bir cok portakal suyu, nektari  bulurken ve Almanya portkalini yurt disindan ithal ederken, alman girisimcilerden biri (ismi lazim degil, almayada yasayanlar mutlaka onun portakal suyunu icmislerdir,) sadece bir %  100 portakal suyu  markasiyla pazara girmege basladi. Portakal suyunun özelligi sekersiz olmasi % 100 portakal suyu olmasi, kimyasal kullanmaması  ve portakal suyunu meyve ici etleriyle yani süzmeden cam siseler icinde ve satin alinabilir fiyatta piyasaya sürmesi idi. Girisimci cok kisa sürede  kendi dünya markasini ortaya cikarmistir, ve uzun yillardir bu portakal suyu raflandan güvenle tercih edilmektedir.

Türkiye´de portakal ihrac eden bir ülke olmasina ragmen Türkiyede girisimcilerin, cesitli firmalar ve adlar altinda  üretilen portakal sulari ve nektarlari güvenililr bir dünya markasi haline gelememistir… 

Bunun nedenleride ilgili çevrelerce tartisilmalidir.