Kavram „SORUN“

 

Sorun; Kişilerin, toplumların, ulusların, yönetimlerin v.b., yasam koşullarında zorluklar karşısında çözüm üretememekten kaynaklanan çaresizliklerdir, sıkıntılardır.

 

Sorunsuz insanlık yasamı düşünülemez.  Aslında insanlık yasamı, sorunlarla gecen sürekli bir mücadeledir. Burada önemli olan, sorunlara karsın gösterilen dirençtir, mücadeledir, inattır ve sorunlara karşın üretilen  ve uygulanan çözüm yöntemleridir.  Bu vasıf, yetenek öğrenilen kabiliyetlerdendir!

………

…………………

 

Ülkemizde, TÜRKİYE`DE genelde yasam koşullarında zorluklara karşın yeteri direnç gösterilmemektedir,  etkili alternatif çözümler üretilmemektedir. Sorunlara karşın mücadelede bir çoklarımız kadercilikle, (alin yazımız, kader kısmet denilerek) pes etmektedir. Ve Kendi sorunlarımıza odaklanıp kendimiz halletmeğe çapalarımıza kendi sorunlarımızın çözümünü başkalarından bekliyoruz. Ve kendi sorunlarımızı kendimiz çözemezken başkalarının sorunlarıyla uğraşıyoruz, çözmeğe çalışıyoruz. (Siyasetimize bakın!)

 

Sorunların çözümünde en kötüsü ne biliyor musunuz? 

ü Ülkemizde sorunlara karşın çözümler üretileceğine mevcut sorunlara sorunlar ekleniyor,  çözülmesi daha zor olan bir sorunlar yumağına dönüştürülüyor.

ü  Kendi sorunlarımızın çözümünde başkalarından medet umuyoruz.

ü  Kaliteli insan eğitim ve öğretimine ve seçimine gerekli özenin ve ciddiyetin gösterilmemesidir.

ü  Türkiye’de halk kendine yakışanı, uygununu seçer. Kaliteli insan; kaliteli insani tercih eder, seçer ve görevlendirir,  Bu halk seçmesini öğrenip bilseydi, bu günkü durumundan  çok daha yüksek bir refah düzeyine, zenginlige sahip olur, geleceğine daha güvenle bakardı. Toplumsal sorunların en büyüğü budur.

 

BUNUN NEDENLERİ; BİLGİSİZLİKTİR, ÖNGÖRÜSÜZLÜKTÜR, TECRÜBESİZLİKTİR, KÜLTÜRSÜZLÜKTÜR, FAKİRLİKTİR, KİŞİLİK ÖZÜRLÜĞÜDÜR!

…………

……………….